C’est Bon Amsterdam heeft een breed assortiment aan noten en pinda’s. Bekende noten als cashews, amandelen en walnoten zijn natuurlijk in de winkel aanwezig, maar ook minder bekende grootheden als macadamia’s, pecans en paranoten zijn bij ons te verkrijgen. Aangezien wij alle noten vers branden, zijn in onze winkel zowel gebrande als ongebrande noten verkrijgbaar. Daarnaast zijn noten de perfecte optie voor mensen met glutenallergie, aangezien alle noten die wij verkopen glutenvrij zijn. Voor vegetariërs en veganisten zijn noten ook een uitstekende optie, maar gewoon voor de liefhebber natuurlijk ook.

Daarom doen wij vanaf het moment dat de noten bij ons binnenkomen tot het moment dat deze weer de deur uitgaan ons uiterste best om de best mogelijke kwaliteit noten te maken. Dit doen wij door de noten elke dag vers te branden in arachideolie. Deze plantaardige olie wordt koud geperst zodat alle goede bestanddelen die in deze olie zitten behouden worden. Bovendien worden onze noten op een relatief lage temperatuur gebrand, waardoor de vitamines en mineralen die in de noten zitten niet verloren gaan.

Onlangs kwam het Voedingscentrum naar buiten met het nieuws dat noten aan de Schijf van Vijf zijn toegevoegd. Een handje noten per dag is goed voor de gezondheid, omdat noten onder andere ijzer, vitamine E en B1, en een hele hoop mineralen bevatten. Daarbij beschermen de onverzadigde vetten die in noten zitten het lichaam tegen bepaalde hart- en vaatziekten, en is uit onderzoek gebleken dat mensen die regelmatig noten eten een lager lichaamsgewicht hebben.